Polijst uw boot met Dulon Marine!

Het voorjaar komt eraan. Tijd om uw boot op te blinken! 

 

Dulon Marine is reeds jaren een wereldwijde marktleider in het onderhoud van plezierjachten en beroepsvaart. Zij bezitten een ruim assortiment aan hoogwaardige onderhoudsproducten geschikt voor zowel particulier als professioneel gebruik. Wij, als team van D&D Sails, maken ook gebruik van Dulon onderhoudsproducten en zijn dan ook telkenmale zeer tevreden over het resultaat. Een echte aanrader!

 

In deze Blog maak je kennis van de verschillende soorten Dulon Polish en Wax producten en hoe je ze het best gebruikt om tot een mooi resultaat te bekomen.

Vooraleer je start met het polijsten van de boot, is het aangeraden om de boot eerst grondig te ontvetten

 

DULON PREDULON 00 – KRACHTIGE DEEPCLEANER, TE GEBRUIKEN VOOR HET POLIJSTEN. 

 

Deze sterk geconcentreerde reiniger/ontvetter verwijdert alle oppervlaktevuil, vet, olie, oude was-siliconenresten. Tevens wordt er een noodzakelijke basis gecreërt als voorbehandeling voor de DULON MARINE wax- & polishproducten.  Voeg 250 ml PREDULON 00 toe aan een emmer warm water en was het oppervlak schoon met een spons of zachte borstel. Laat PREDULON 00 ongeveer 30 seconden inwerken en spoel nadien af met proper water. Een fles PREDULON 00 (500ml) is goed voor 10-15 meter scheepslengte.

Eens de boot goed ontvet en gereinigd is, kunnen we starten met polijsten. Dulon Marine biedt drie soorten wax-en polijstproducten aan, namelijk DULON POLY POLISH RUBBING COMPOUND STRONG/ MEDIUM/ FINE.

DULON POLY POLISH RUBBING COMPOUND STRONG 14 is een professionele polijstpasta met grove korrel. 

DULON POLY POLISH RUBBING COMPOUND MEDIUM 15 is een professionele polijstpasta met een medium korrel.

DULON POLY POLISH RUBBING COMPOUND FINE 16 is een professionel polijstpasta met een fijne korrel.

Al deze polijstpasta’s herstellen extreem verweerde, “verkrijte”, verkleurde en verouderde oppervlakten en verwijderen diepe krassen, hardnekkige vlekken en strepen. Deze Dulon wax-en polijstproducten zijn te gebruiken op harde materialen zoals Gelcoat, gelakt staal, hout en RVS. Aan te brengen met een spons, vochtige doek of poestmachine door middel van krachtige ronddraaiende bewegingen tot het gewenste resultaat is behaald. Laten drogen tot er een witte waas ontstaat en nadien uitwrijven met een droge, schone, niet-pluizende doek of poetsvacht. Een fles DULON POLY POLISH RUBBING COMPOUND (500 ml) is goed voor 10-15 meter scheepslengte. 

Na de polijstbehandeling is het aan te raden om het gepolijste oppervlak te beschermen met het DULON 1&2 PROTECTIESYSTEEM of DULON PREMIUM BOATWAX 19

 
Het DULON 1&2 PROTECTIESYSTEEM is een revolutionair  2-componenten polijst- en wax systeem dat bovendien wereldwijd op veel superyachten gebruikt wordt. Dit systeem creërt een uniek en ondoordringbaar moleculair schild op harde oppervlakken zoals gelcoat, geverfd staal / hout en roestvrij staal. Het geeft uw boot een verbazingwekkende diepe glans en een langdurige hoogglans bescherming. Het is makkelijk aan te brengen. Bijkomend doordat het langer meegaat dan alle andere poets-en waxmiddelen heeft het ook een economisch voordeel.

DULON PREMIUM BOATWAX 19 bestaande uit PTFE-elementen, is een eersteklas kwaliteitsbeschermingsproduct, speciaal ontwikkeld voor nieuwe boten of boten in uitstekende staat. Dit product is makkelijk aan te brengen en geeft uw boot een hoogglans afwerking en een optimale bescherming gedurende het hele vaarseizoen.